Watercolor Rules!

Deze vakantie had ik mij voorgenomen om te blijven hardlopen en te blijven tekenen. De Allgäu, Duitsland en Toscane, Italië leken mij voor beide hobby’s een prima decor. Het blijven hardlopen ben ik nagekomen, maar van het blijven tekenen is helaas niets gekomen. Thuis gekomen besloot ik dat ik hiervoor een extra stimulans nodig had. Op Facebook zag ik de cursus Watercolor Rules! (and how to break them) van Koosje Koene uit Amsterdam. Via Sketchbookskool.com biedt ze allerlei leuke online cursussen aan en na even wikken en wegen heb ik besloten dat het deze moest worden.
Ik ben gek op lijntekeningen die ondersteund worden met kleur. Waterverf vind ik zo mooi, omdat het transparant is en het ook niet helemaal precies doet wat jij wilt, waardoor je vaak verrassende resultaten krijgt. Bovendien is het makkelijk mee te nemen.
Ik zie het volgen van een cursus als een klein zetje of, in andere woorden, een schop onder de kont om mij weer aan de gang te krijgen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als met sporten: eenmaal in de flow blijf ik wel doorgaan.
De cursus start 17 september, maar ik zal van tevoren zelf het tekenen weer oppakken. Zaterdag 1 september a.s. is er weer het oergezellige Tekencafé in Lekkerneij Dorpskantine in Varsseveld, georganiseerd door Ellen van Minnen-Prins. Deze maandelijkse bijeenkomsten houden mij ook aan het tekenen.
Ben je geïnteresseerd in de tekeningen die ik maak, dan kun je mij volgen op Facebook https://www.facebook.com/hiddinkillustreren/ of op Instagram @hiddink_illustreren.