Boek aanmelden bij NBD Biblion

Samen met Karolien Hupkes (idee en opdrachtgever) en Ellen van Minnen-Prins (tekst) heb ik het boek Hip de Koe gemaakt. De illustraties zijn gemaakt door Marije Siezenga.

De verkoop loopt goed, maar we willen ook graag dat de bibliotheken toegang tot het boek hebben en lezers door het hele land het boek in handen kunnen krijgen.

In 2012 hebben we het boek Achtentachtig prachtige vissen uitgegeven. Deze is destijds aangekocht door NBD Biblion en besteld door diverse bibliotheken in Nederland.

De manier om een boek te laten selecteren door NBD Biblion is het opsturen van twee exemplaren met een begeleidende brief. NBD Biblion stuurt het boek op en laat het beoordelen door een recensent. De verkoop valt of staat met zo’n recensie. Is de recensent positief, dan worden er door de bibliotheken veel meer exemplaren besteld dan wanneer de beoordeling wat lauwtjes of zelfs negatief is.

Wij gaan ons boek Hip de Koe weer opsturen en zijn benieuwd wat het ons zal brengen. Het zou erg leuk zijn om de boekjes weer tegen te komen in de bibliotheken verspreid over heel Nederland! Ik houd jullie op de hoogte.