Handletteren

Een jaar geleden ben ik begonnen met handletteren (handlettering in het Engels). Handletteren is het met de hand tekenen van inspirerende quotes.

Ik liep al een tijd met het idee rond dat ik weer meer wilde gaan tekenen, handletteren en handmatig logo’s gaan ontwerpen naast mijn dagelijkse computerwerk. Een handgemaakt ontwerp is vaak een hele mooie basis voor een logo of ander ontwerp. Deze kan later op de computer (in het tekenprogramma Illustrator of in het beeldbewerkingsprogramma Photoshop) uitgewerkt worden.

Een vriendin attendeerde me op een workshop handletteren gegeven door Studio Suikerzoet. Ik kwam helemaal enthousiast terug en ben thuis verder gegaan. Het is een geliefd onderwerp voor bloggers en ontwerpers, dus gelukkig kan ik veel voorbeelden vinden op internet. Hiermee kan ik inspiratie op doen en de kunst afkijken.

Leren handletteren is een ontwikkeling en groeiproces: Ideeën opdoen en jezelf willen verbeteren.

Binnenkort ga ik een workshop handletteren op een krijtbord volgen. Ik vind het mooi om te zien hoe twee niet-kleuren, zwart en wit dus, zo’n sterk ontwerp kunnen opleveren.

Op mijn Facebookpagina Hiddink Handletteren https://www.facebook.com/hiddinkhandletteren/ laat ik zien wat ik maak en door wie ik geïnspireerd word.

Zelf geïnteresseerd geraakt in een workshop handletteren? Deze worden o.a. gegeven door:
Studio Suikerzoet: http://studiosuikerzoet.com
Krijtbordenservice: http://www.krijtbordenservice.nl